2016. máj 31.

Hetedik fejezet: Börcsök úr megkísértése

írta: Vaufakisz
Hetedik fejezet: Börcsök úr megkísértése

A lakótelepi kutyabaszó

 

Hetedik fejezet:

Börcsök úr megkísértése

 

Börcsök úr, Börcsök úr, a jó kedélyű testes Börcsök úr! Börcsök úrat egy negyvenes évei vége felé járó bajuszos nagydarab férfiként képzeljük el, egy igazi ezermester, belefogott mindenbe. Ott volt például a Börcsök Szobafestési Kft, a Börcsök Szállítmányozási Bt, a Börcsök Víz-Gáz és Fűtésszerelési Kft, a Börcsök Kőművesmunkák Bt, a Börcsök Kisgépszervíz és a Börcsök Kertépítő Bt. A nevem a garancia, szokta mondogatni Börcsök úr. Börcsök úr specialitása volt még az Igazi Börcsök-Féle Plafonrepesztő Recsegős Fing is, ezt azonban csak a családtagok, és természetesen a szomszédok tudták. Börcsök úr a szintén testes feleségével és két gyerekével, egy tizenkét éves fiúval és egy hétéves lánnyal élt egy nagyobb lakótelepi lakásban a magasföldszinten. Börcsök úr sok mindenhez értett saját bevallása szerint. A tőzsdéhez mondjuk nem. Ezért is vett Masterplast részvényeket 700 forintos átlagáron, amikor olvasta, hogy a cég a tőzsdére megy.

- Építőipar. Jó lesz ez. – mondogatta akkoriban.

Nem nagy pénz. Na jó, egy kicsit több mint amennyit az asszonynak mondott. De Börcsök úr csak néha foglalkozott a cég híreivel. Csak néha körbeolvasott. Épp Masterplast híreket keresett, amikor ráakadt valami másra. Egy igen undorító történetre. Már a címéből gondolhatta volna, a Lakótelepi Kutyabaszó. Az első fejezetet még végig is olvasta, de aztán abbahagyta. Mopszbaszás, milyen undorító.

 

- Elfogyott a tejföl, kellene még egy pohárral a rakott káposztához. – mondta Börcsökné egy teljesen átlagos szombat reggel a konyhában.

- Majd én hozok, elugrok a lídlibe. – ajánlkozott Börcsök úr.

- Hagyd csak, majd én. – mondta Börcsökné, ugyanis tudta, ha a férje megy le, úgy körülbelül két óra múlva fog hazakeveredni. Az ezermester Börcsök úrnak sok ismerőse van, míg leáll társalogni mindenkivel, el is jönne az ebédidő.

Így tehát Börcsökné elment a boltba azon a teljesen átlagos szombat reggelen, Börcsök úr meg leült a nagyszobában az angol nyelvű rajzfilmcsatornát néző lánya mellé.

Valami bugyuta rajzfilm volt, mindenféle állattal. Valami monoton dobzenére egyszer csak mopszok táncoltak, és énekelt néhány más rajzfilmkutya a háttérben:

- Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

(gyk: pag, pag, paggi pag)

 

 

Börcsök úr megnézett néhány bugyuta rajzfilmet a lányával, észre sem vette, hogy a neje megjött, és valamit dünnyögött a Tompaiék elszabadult dalmatájáról. Megebédelt a család, és így telt el ez a teljesen átlagos, ám mégis sorsfordító szombat.

 

 

Tíz napra rá a Börcsök Szobafestési Kft, azaz Börcsök úr épp egy lakást festett, amikor megszólaltak a dobok.

Bamm-bamm-bammbammbamm.

Majd elhallgattak.

Börcsök úr zavartan nézett körbe, majd fojtatta a munkát.

Két nap múltán, amikor Börcsök úr épp egy radiátort szerelt, amikor ismét meghallotta.

Bamm-bamm-bammbammbamm.

És mintha egy mopsz is felvillant volna Börcsök úr látóterében.

Később, öt nap múltán fokozódott a helyzet, a dobolás egyre erősödött, sőt ének is felhangzott.

Bamm-bamm-bammbammbamm!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

És rajzolt mopszok jelentek meg. Táncot lejtettek.

Börcsök úr azután csak megrázta a fejét, és tette tovább a dolgát. Az egészre nem emlékezett.

 

A dobok egyre gyakrabban hangzottak fel, és egyre hangosabbak lettek, az ének is egyre erősödött, és a rajzfilm-mopszok is egyre tovább táncoltak Börcsök úr szeme előtt.

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Balettoztak, kánkánt jártak fodros balettruhákban és tüllszoknyákban, és emelgették a sonkás lábaikat.

Börcsök úr maga sem tudta, hogy hangosan dörmögve dúdolja a dalt

- Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

 

 

Így révedt el egyszer otthon, és épp eszmélés után jött be a neje a szobába.

- Jól vagy Joci? – kérdezte a nő.

- Igen. – válaszolta Börcsök úr. – Csak elbóbiskoltam egy kicsit a TV előtt.

Majd eleresztett egy Igazi Börcsök-Féle Plafonrepesztő Recsegős Fingot is. Hiába na, nem friss házasok voltak.

- Képzeld apa, a Hazudós Pisti azt mesélte, hogy ufonautákkal repült tegnap este a holdra, ahol muskátlipörköltet ettek. – mondta a hétéves lánya, aki épp ekkor jött fel a játszótérről.

A nap normális kerékvágásban folytatódott. Csak azok a dobok…

 

Börcsök úr egyedül volt otthon, amikor újból megszólaltak a dobok. Az egyik pillanatban ült a kanapén és nézte a televíziót, a másikban már…

Bamm-bamm-bammbammbamm!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Mopszok! Hawaii fűszoknyás rajzolt mopszok riszálták és kellették magukat, apró lila melltartóban és hosszú fekete hajjal. Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

A mopszok egyre vadabb, örvénylő hula táncot jártak, és Börcsök úr érezte, hogy őt is magával ragadja a ritmus. Előbb csak a keze, majd az egész teste kezdett el mozogni az ütemre.

Bamm-bamm-bammbammbammm!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Az örvénylő, vad ritmus magával ragadta Börcsök urat, és már ő is vadul ropta a mopszok táncát. Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug! Bamm-bamm-bammbammbamm!

A tánc egyre vadabb, tüzesebb, és erotikusabb lett, a Börcsök úr körül örvénylő mopszok egyre vadabbul riszálták az alfelüket, minden egyre csak pörgött-forgott, a ritmus is felgyorsult, mindent áthatott a tánc és a trópusok vad, tüzes erotikája. Az egész világ pörgött-forgott Börcsök úr körül. A fűszoknyák alól kivillant néhány intim rész. A dobok még vadabbul verték az ütemet, a tánc egyre csak forrósodott, Börcsök úr körül egyre csak örvénylettek a kihívó, hatalmasra nőtt rajzfilm-mopszok, bamm-bamm-bammbammbamm, pug, pug, puggy pug, és az egész egy hatalmas őrjítő, örvénylő tüzes, erotikus trópusi karneváli kavalkáddá vált, és akkor Börcsök úr megmarkolta az előtte táncoló mopsz ringó tomoprát, hozzápréselődött, és óóóóóó igen.

 

 

Kimerülten és szédülten tért magához a kanapén. Kábultan fogta a fejét. Mennyi idő telhetett el? Mintha csukva lett volna az ablak, de most kitárva volt. Botorkálva odament és becsukta. Majd zavartan pillantott le a sajgó csuklóira. Vér!

Mi történt? – nézte Börcsök úr a csuklóját. – Mik ezek, harapásnyomok? Én tehettem? És egyáltalán miért vagyok meztelen?

Furcsán zavartnak és tengeribetegnek érezte magát. Emlékezett valami zavaros álomra táncoló trópusi mopszokról, de ez a kép egyre halványodott. Felöltözött, kiment, ivott egy pohár vizet, majd ledőlt. Estére jobban érezte már magát.

 

Szegény Hazudó Pisti! Most bezzeg senki sem fog hinni neki. Hogy is hinne, amikor a múlt héten váltig állította az anyjának, hogy a dinoszauruszok rajta keresztül üzentek az emberiségnek, hogy jönnek és el fogják foglalni a földet, és minden ember a szolgájuk lesz. Kedden pedig azt állította, hogy tud beszélni a madarak nyelvén, akik szerint a szemben lévő házban a harmadik emeleten lakó férfi maffiózó, aki megölte a feleségét, meg ott volt az az ufonautás sztori is a holdutazással, és a muskátlipörkölttel.

Hogy is hinné el bárki is neki azt amit látott a ház mögötti bozótosban, ahol dinoszauruszosat játszott egyedül. Hogy a Börcsök bácsi a magasföldszintről kivetődött teljesen meztelenül az ablakon a ház mögötti bozótosba, ott elkapta a Tompaiék örökké kódorgó dalmatáját, ott mögéguggolt, lefogta és megkukilta a kutyát azzal sem törődve, hogy az vonyítva, vadul próbált szabadulni és harapta a meztelen, potrohos férfi csuklóit, közben Börcsök úr pedig egy rajzfilmdalt dúdolgatott hörögve. Pug, pug, puggy-pug! Majd miután végzett, pucér pókemberként visszamászott a lakásukba a ringlófa ágain, beugrott az ablakukon és eltűnt. Senki sem hinné el, senki.

 

Múló rosszullét. Az lehetett csak, múló rosszullét. – mondta magában Börcsök úr, miközben együtt vacsorázott a később hazaérkező családjával. Éli tovább normálisan az életét. De a dobok bármikor úrból megszólalhatnak.

Bamm-bamm-bammbammbammm!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

Pug, pug, puggy pug! Pug, pug, puggy pug!

 

VÉGE

 

Szólj hozzá

kutya mopsz szobakutya mopszli